Luottamusmies vaalit

Luottamusmies on tärkein jäsenetusi työpaikalla!

Luottamusmies edustaa työpaikalla vain Tehyn / TSN: n jäseniä ja auttaa työsuhteeseen liittyvissä asioissa. Luottamusmies neuvottelee työnantajan kanssa mm. paikallisista sopimuksista ja on mukana kehittämässä työpaikan asioita.

Luottamusmiehen ei tarvitse osata heti kaikkea: Tehy auttaa ja kouluttaa tehtävään. Valinnan jälkeen ilmoittaudutaan heti luottamusmieskoulutukseen. Luottamusmieskoulutukset ovat palkallisia koulutuksia. Tehy maksaa matkat, majoitukset ja ruokailut koulutuksessa.

Jos työpaikallanne ei vielä ole luottamusmiestä, ottakaa asia työn alle ja valitkaa luottamusmies ja varaluottamusmies. Vaalit voidaan järjestää koska tahansa luottamusmieskauden aikana.

Sinussakin on ainesta!

Luottamusmieheksi opitaan koulutuksen ja kokemuksen kautta. Sinustakin tulee hyvä yhteisten asioiden hoitaja. Lähde rohkeasti ehdolle ja innosta tehyläiset työkaveri äänestämään.

Luottamusmiehenä et ole yksin!

Valinnan jälkeen kannattaa heti ilmoittautua luottamusmieskoulutukseen. Sinulla luottamusmiehenä on tukenasi luottamusmiesverkosto, ammattiosaston hallitus ja Tehyn asiantuntijat.

Tehy järjestää luottamusmieskoulutuksen lisäksi myös muita todella hyviä ja ajankohtaisia koulutuksia luottamusmiehille.

Sinun ei tarvitse olla valmis luottamusmies sinulla tulee olla halu oppia luottamusmieheksi!

Yksityissektorilla luottamusmies valitaan työehtosopimuskohtaisesti Tehyn tai TSN: n vaaliohjeiden mukaan. 

Vaalit käydään syksyllä 2019. Uusien luottamusmiesten toimikausi on 1.1.2020–31.12.2022. 


TSN ohjeet luottamusmiesvaalien järjestämiseen.

Vaikuta siihen onko työpaikallasi luottamusmies!